fbpx

Aktuelt

Friskus.com: Fra NAV-leder til sosial entreprenør

Sigrid Nedkvitne er NAV-lederen som ble gründer og utviklet tjenesten hun selv savnet i arbeidshverdagen.

Norske kommuner etablerer digital infrastruktur for aktivitet og deltagelse

– Alle barn og unge fortjener å delta. Alt for ofte blir noen stående på utsiden fordi foreldrene ikke har råd til kontingent på fritidsaktiviteter, sier gründer av friskus.com, Sigrid Petersson Nedkvitne.

Nå er Friskus på plass i Nærøysund!

– I denne aktivitetskalenderen ønsker vi å samle alle planlagte arrangement og aktiviteter i Nærøysund. Dette blir et godt verktøy for å hindre at flere større arrangement blir gjennomført samtidig.

Alle aktiviteter på samme sted

Lyst til å finne et arrangement i nærheten på lørdag eller sjekke om det er en cricket-klubb i byen? Snart finner du en drøss av aktiviteter på ett sted.

– Har et veldig potensial

– Jeg tenkte at noen ville lage en slik oversikt, men ingen gjorde det, sier Sigrid Petersson Nedkvitne, og sluttet i kommunejobben. Nå satser IT-Startupen internasjonalt.

Inviterer alle lag og organisasjonar:– Bli med på Fritidskortet!

– Vi får ikkje mange deltakarar utan mange tilbod å velje i. Det eine kjem ikkje utan det andre, seier leiar i Ungdomsrådet, Olve Eide Brattli.

Frykter en epidemi av dårlig folkehelse

– Vi må slutte å bare bekymre oss og begynne å handle og samarbeide. Følgene av smitteverntiltakene knyttet til koronapandemien kan lede oss til en epidemi av dårligere folkehelse.
 
Vår grunder, Sigrid, har stillt opp i artikkel for Norwegian smart care cluster.

Satser på tverrsektorielt samarbeid

Over tjue kommuner samler nå frivillig og kommunalt aktivitetstilbud i èn felles plattform. – Jeg ser på Friskus.com som et digitalt leirbål, sier kultursjef Linda Sætra i Arendal kommune.

Døråpnere for friviligheten

Kari Mette og Mathilde har påtatt seg verv som frivilligkontakter i Tønsberg kommune!
 
– Når andre beboere ringer med klokken, må vi gå. Frivillige kan bli sittende og føre samtalen videre. Det er så godt at beboere får snakke om helt vanlige ting og ikke bare sykdom og medisiner.

Friskus for samhandling, læring og meistring

Fleire opplever at det kan vere vanskeleg å synleggjera lærings- og meistringstilbod overfor innbyggjarar, samt rekruttera frivillige. Friskus er eit nettbasert verktøy som kan kome slike utfordringar i møte.

Kobler folk og aktiviteter

Friskus er en nettportal for aktiviteter og frivillig-oppdrag. Gründer Sigrid Petersson Nedkvitne håper å gjøre tjenesten nasjonal.

Meir frå oss?

 

Ønskjer du oppdatering frå oss med tips, video, artiklar og nyheiter?

Abonner på vårt nyhietsbrev!

 

KONTAKT:

6 + 14 =